2008-07-21 19:52

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Vlist

Door Jeannette van Schaik

Een waterballet in Vlist? Bij de jeugd waren er maar 2 natsprongen van de 33 sprongen.

Ondanks het mindere weer meldden zich toch nog 17 springers om de strijd met elkaar aan te gaan. De wedstrijd moest door de regen wat later beginnen, maar dat kon de pret niet drukken bij de jeugd.

De openingssprong was dit keer voor Stefan Klok. Hij opende met een mooie afstand van en een nieuw PR van 7.18 meter. Erg lang kon hij niet van deze goede prestatie genieten, want er werd erg goed gesprongen.

Leon Baars had er ook zin in en sprong goed. Voor hem ook een nieuw PR met een afstand van 7.70 meter. Ook deze afstand hield niet heel lang stand.

Toen Arieko Zwijnenburg aan de beurt was sprong hij naar een goede 7.75 meter. Deze afstand hield wel heel lang stand, want ondanks de hoopvolle blikken naar boven wilde het niet droog blijven. Net toen we de tweede ronde wilde beginnen kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. Na een poosje in de kantine, wat zo ongeveer een sauna geworden was, werd het dan toch tegen vijven droog. En de zon deed ook goed z’n best.

De tweede ronde werd een hele goede ronde, met verre sprongen. Bij de jeugd vanaf 10 jaar werd, op één na, niet onder de 7 meter gesprongen.

Zo liet Leon Baars niet zomaar zijn eerste plaats innemen. Hij sprong goed en weer een nieuw PR. Nu naar 7.76 meter. Hiermee nam hij de leiding weer over.

Maar daar was de verassing van deze wedstrijd. Nees de Bruijn sprong en oei wat ging dat goed. Alleen in de ronde ervoor had hij verder als 7 meter gesprongen. En nu ging hij zelfs richting 8 meter. Superblij met een verbetering van zijn PR, met bijna 1 meter naar 7.98 meter, nam hij de leiding over.

Maar direkt na Nees sprong Arieko Zwijnenburg weer. Hij wilde natuurlijk ook heel graag winnen en ging ervoor. Hij sprong en zette zijn voetafdrukken ook precies bij 7.98 meter neer. Nu is het zo dat dan gekeken word naar de afstand die nog meer gesprongen is. Dat was voor Arieko 7.75 meter en voor Nees 7.27 meter.

Zo is de uitslag geworden:

1ste Arieko Zwijnenburg met 7.98 meter - 2de Nees de Bruijn met 7.98 meter - 3de Leon Baars met 7.76 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het Julia van Eijk die opende met een te verbeteren afstand van 7.15 meter. Daar hebben nogal wat springers moeite mee, maar voor Robert Benschop was het dit keer geen probleem. Hij ging goed over en belandde bij 7.43 meter in het zandbed.

Alhoewel er ook bij deze jeugd heel goed gesprongen werd, bleek het toch en hele goede afstand te zijn. Julia van Eijk sprong in de tweede ronde nog wel een mooi nieuw PR van 7.38 meter. Ook Reinier Rietveld, die in de eerste ronde nog nat ging, ging nu goed over en zette zijn voetafdrukken bij 7.24 meter in het zandbed. Een mooi nieuw PR voor Reinier en, helaas maar voor even, een derde plaats voor hem.

Maar daar was Gerben van Schaik. Hij viel met zijn afstand uit de eerste ronde niet in de prijzen. Nu dus maar alles geven. En dat lukte. Met zijn beste seizoensprestatie sprong hij naar een mooie afstand van 7.44 meter.

Zo werd de uitslag:

1ste Gerben van Schaik met 7.44 meter - 2de Robert Benschop met 7.43 meter - 3de Julia van Eijk met 7.38 meter

Julia, Reinier, Brenda, Thijs, Nees, Leon, Paola, Judith, Stefan, Danny gefeliciteerd met jullie nieuwe PR. Jullie hebben met z’n tienen maar liefst 15 nieuwe PR’s gesprongen. Goed gedaan.

De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd. Hij word maandag 21 juli gesprongen in Vlist om 19.00 uur.