2008-08-11 8:42

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Linschoten

Door Jeannette van Schaik

Jeugd t/m 9 jaar springt weer verder als de oudere jeugd in Linschoten.

Deze dag was de openingssprong voor Stefen Klok. Hij opende met een nette 6.31 meter. Na enkele sprongen verbeterde Nees de Bruijn deze afstand naar een mooie 6.70 meter. De gehele eerste ronde bleef Nees hiermee de koploper. Zelfs tot halverwege de tweede ronde, maar toen de beurt aan Danny Baas was, was dat voorbij. Hij sprong net even iets verder naar een goede 6.85 meter.
Helaas voor Danny, was deze pret van korte duur. Zes sprongen later was John Cluistra aan de beurt. Hij ging heel goed over en belandde als eerste over de 7 meter in het zandbed.

Koen van der Vlist ging ervoor en na een eerste natsprong kon hij nu droog naar de overkant. Helaas kwam hij net 1 centimeter te kort om in de prijzen te vallen. Wel een mooie 4de plaats.

In de derde ronde ging Nees de Bruijn er weer voor. En dit keer lukte het weer goed. Na ook een natsprong te hebben gemaakt, belandde hij weer op het droge. Net geen 7 meter, maar met een mooie 6.90 meter viel hij toch weer in de prijzen.

John Cluistra moest nog een keer laten zien dat het geen toeval was dat hij goed over ging. Hij sprong in en na enige aarzeling klom hij verder. Met een sprong van 7.38 meter versterkte hij hiermee zijn koppositie.

Zo is de uitslag:

Kampioen van Linschoten John Cluistra met 7.38 meter. 2de Nees de Bruijn met 6.90 meter 3de Danny Baas met 6.85 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar waren er dit keer maar vier springers, maar de onderlinge strijd was er niet minder om.

Robert Benschop zette al een mooie 6.47 meter neer in de eerste ronde. Gerben van Schaik sprong er direct overheen naar een te verbeteren afstand van 6.96 meter.

Maar in de tweede ronde sprong Brenda Baars. Zij had het eens goed bekeken en dacht, dit kan ik ook. Ze zat goed in de stok en sprong een mooie 6.90 meter.

Robert Benschop wilde ook graag winnen, maar in de tweede ronde lukte dat nog niet. Hij bleef bij 6.87 meter steken. Maar in de derde ronde ging het een stuk beter. ondanks de toch wel harde wind waar een hoop springers best last van hadden, bleek Robert daar geen last van te hebben. Hij ging goed en sprong naar een mooie afstand van 7.49 meter. Hiermee had hij niet alleen het Kampioenschap van Linschoten gewonnen, maar ook staat hij nu eerste in het klassement.

Uitslag: Kampioen van Linschoten Robert Benschop met 7.49 meter 2de Gerben van Schaik met 6.96 meter. 3de Brenda Baars met 6.90 meter.

Dionne, Elza, Jos gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is donderdag 14 augustus om 19.00 uur in Jaarsveld.