logo-FLB
2008-08-20 16:14

Persbericht: FLB is teleurgesteld over het persbericht van de PBH

Akkrum - Het FLB is teleurgesteld over het persbericht van de PBH ...

... omdat daarin niet juiste en ongenuanceerde uitspraken staan, die de fierljepsport en het komende NK te Burgum geen goed doen.

Wij vinden het communiceren via de media en de toon van het bericht niet opbouwend. Bovendien doet het geen recht aan de afgelopen jaren opgebouwde plezierige relatie en waardevolle wederzijdse samenwerking. Wij mogen het best met elkaar oneens zijn en zijn bereid met elkaar over allerlei zaken in gesprek/discussie te gaan, maar alleen op een respectvolle manier. Wij (en ook de afdeling Burgum) kunnen best tegen kritiek, maar wij distanciëren ons van de opmerkingen in de laatste alinea van het persbericht. Hierin worden ons inziens de grenzen van het betamelijke overschreden.

Vanuit het FLB hebben wij naar aanleiding van het persbericht inmiddels al telefonisch contact gehad met dhr. Jan Tigchelaar, voorzitter PBH.
Afgesproken is zeer binnenkort met elkaar om de tafel te gaan zitten om e.e.a. uit te praten en (nieuwe) afspraken over de wijze van communiceren te maken. De intentie en inzet van zowel de PBH als de FLB voorzitter hierbij is, de opgebouwde goede verstandhouding en samenwerking tussen de beide bonden voort te zetten, in het belang van de fierljepsport.

Het is niet zo dat de Friese ljeppers dagelijks met de nieuwe pols kunnen trainen. Wel is er sinds het FK op twee wedstrijden mee gesprongen. Tijdens deze wedstrijden is (vooralsnog) niet gebleken dat er sprake zou zijn van een ´superpols´.
Gezien de feitelijk technisch zeer geringe verschillende tussen de “oudere“ polsen en de nieuwe van Burgum, de geboden trainingsmogelijk voor zowel PBH als FLB ljeppers voor het NK (twee avonden) betwijfelen wij sterk of er sprake wel sprake is/zal zijn van enig voordeel voor de Friese senioren ljeppers (zoals in het PBH persbericht wordt gesuggereerd). In onze optiek kan een ieder (desgewenst) gebruik maken van de nieuwe pols en is er sprake van gelijke sportieve kansen op het a.s. NK voor, zowel PBH als FLB ljeppers!

Wij kijken uit naar het NK van a.s. zaterdag te Burgum en vertrouwen er op dat dit kampioenschap in goede sfeer en sportief zal verlopen.

Namens het FLB,
Jelle Roorda, voorzitter