logo-jaarsveld.jpg
2009-05-18 19:44

Jaarsveld bouwt aan Nederlands Kampioenschap!

Op 22 augustus as. zal in Jaarsveld de climax van het seizoen plaatsvinden, het Nederlands kampioenschap 2009.

Natuurlijk is de Polsstokvereniging Jaarsveld al een tijd bezig met de voorbereidingen voor en organisatie van het NK.In tegenstelling tot sommige vorige organisatoren is er in Jaarsveld voldoende ruimte voor de vele toeschouwers en fans van de springers en de sport.

Naast het organiseren van de wedstrijd en alle faciliteiten rond een NK polsstokverspringen had Jaarsveld nog een grote uitdaging. De huidige accommodatie, één van de oudsten in Nederland aanpassen aan de eisen van het moderne polsstokverspringen.

Een uitdaging die al ver voor het NK werd aangegaan, en na een lange periode van plannen, ontwerpen en het aanvragen van diverse vergunningen (er moesten bij 4 instanties vergunningen aangevraagd worden, gemeente, recreatieschap, waterschap en rijkswaterstaat) en het aanvragen van de broodnodige subsidies kon per 1 april 2009 de spa in de grond.

Hieronder volgt een eerste fotoreportage van de renovatie van de accommodatie die (financieel) mede mogelijk werd door Leader +, de gemeente Lopik, de Stichtse Groenlanden, rijkswaterstaat en de provincie Utrecht. Het specialistische grondwerk werd uitgevoerd door de Benschopse aannemer, Gebr. Schep die wij heel erkentelijk zijn voor de kwaliteit van werk die zij ook nu weer geleverd hebben.


De oude situatie

Het oude talud wordt afgegraven

De Grond voor het nieuwe (hogere) talud wordt aangevoerd

De polsstokput wordt enkele meters verlegd

Ook de bodem van de put stijgt iets

Het grove grondwerk is bijna klaar

Dit begint ergens op te lijken

Avondrust na het zware grondwerk