2009-08-10 8:14

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Polsbroekerdam (8 augustus)

Door Jeannette van Schaik

De westerndag in Polsbroekerdam. Alweer de laatste wedstrijd in Polsbroekerdam. Met nog (maar) vier wedstrijden te gaan is het seizoen helaas alweer bijna om.

Het was aardig vroeg voor sommige springers. Om 11.00 uur startte namelijk de jeugdwedstrijd. Maar het was lekker buiten. En met een echte cowboy achter je aan willen sommige springers nog wel een leuk en goed springen.

In de jeugd A hadden de eerste twee springers er zin in vandaag. Tijd om een goede sprong neer te zetten. Helaas lukte dat niet en moesten Brenda Baars en John Cluistra het bekopen met een natsprong. Gelijk goed wakker dan maar.

Jos Hagoort ging het wel goed af deze dag. Hij zette een te verbeteren afstand, wat ook een nieuw PR is voor hem, neer van 7.21 meter. Dat was nog een hele strijd om daar overheen te springen.

De eerste die er bij in de buurt kwam was Daniël Cluistra. Hij ging 4 centimeter voorbij de 7 meterlijn. En nam bezit van de tweede plaats.

Ook Lucas van Eijk ging weer goed vandaag. Hij plaatste zijn voeten bij 7.12 meter in het zandbed en nam zo de tweede plaats van Daniël over.

In de eerste ronde was er niemand die hier verandering in bracht. En omdat we 2 rondes sprongen deze dag, had iedereen nog 1 kans zich te verbeteren.

Voor Jos Hagoort lukte dat niet. Hij sprong buiten de sector en moest dus afwachten wat de rest van de springers gingen doen.

Het was wederom Daniël Cluistra, hier bezig aan een goede wedstrijd, die de 7 meterlijn passeerde. Dit keer iets verder, ook als Jos. Met 7.23 meter nam hij bezit van de eerste plaats.

Er werden verwoedde pogingen gedaan, maar alleen Elza Baas sprong in de tweede ronde verder als 7 meter. Met haar 7.05 meter was het net niet genoeg voor een top 3, maar wederom een vierde plaats. Wel goed gesprongen Elza.

Uitslag jeugd A:

1ste Daniël Cluistra met 7.23 meter
2de Jos Hagoort met 7.21 meter
3de Lucas van Eijk met 7.12 meter

Bij de jeugd B opende Jasper van der Beek met 5.23 meter. Een afstand waar Reinier Overbeek met een nieuw PR overheen sprong naar 6.62 meter. Dat werd een moeilijkere opgave voor deze klasse. Er waren wel goede pogingen, maar er was niemand die daar overheen sprong.

En zo ging de strijd verder om de tweede en derde plaats. Joriene Baas deed een dappere poging en met haar 6.32 meter nam zij de eerste ronde bezit van de tweede plaats.

Ook Jelle Schouten, met 6.18 meter en Luuk Strien, met 6.20 meter deden de eerste ronde goed mee. Ook hier in de tweede ronde wederom nieuw kansen voor alle springers.

Voor Reinier Overbeek en Joriene Baas was er geen verbetering, dus was het ook voor hen afwachten wat de andere springers gingen doen.

Voor Lennart ging dat goed. En na een natsprong in de eerste ronde ging hij nu goed over. Hij sprong net even iets veder als zijn zus Joriene en nam met 6.38 meter haar tweede plaats over.

Jelle Schouten deed wel een goede poging, maar haalde net de top 3 niet. Ook hij moest genoegen nemen met een vierde plaats. Met een mooie 6.28 meter heb je wel goed gesprongen Jelle.

Uitslag jeugd B:

1ste Reinier Overbeek met 6.62 meter
2de Lennart Baas met 6.38 meter
3de Joriene Baas met 6.32 meter

De volgende wedstrijd is dinsdag 11 augustus om 19.00 uur in Vlist.