logo-polsbroekerdam.jpg
2009-09-21 9:39

Eerste editie clubkampioenschap een succes

Polsbroekerdam. Voor het eerst hield polsstokvereniging Polsbroekerdam haar clubkampioenschappen.

Het voornemen bestond al 2 jaar, maar steeds opnieuw was de regen de spelbreker. Dit jaar trof de vereniging mooie weersomstandigheden: veel zon en geen wind. Ideale omstandigheden voor een mooi eerste clubkampioenschap.

In verschillende categorien streden de leden van de vereniging om de prijzen. Als eerst natuurlijk de jeugdcategorie. Polsbroekerdam is een groeiende vereniging met veel jeugdleden, vandaar dat er veel deelnemers meededen. In drie categorien streden de 23 jeugdspringers voor de prijzen.

Als eerste de jeugd C. Dit is de jeugd die nog nooit deelgenomend had aan een jeugdwedstrijd van de PBH (Polsstokbond Holland). In deze categorie deden 7 springers mee. Het was erg spannend, maar de winnaar was met 6.37m Matthijs Hogendoorn uit Oudewater. Tweede werd Wieneke Bogaard (Polsbroek) met 6.10m en derde Bo Sluis (Polsbroekerdam) met 6.07m.

De rest van de jeugd die al wel eerder een wedstrijd gesprongen heeft werd opgesplitst op basis van de persoonlijke records in een jeugd A en B catagorie. De winnaars van de jeugd B waren op de derde plek Femke van Schaik, tweede werd Michelle van Vuuren en de winnaar was Thijs van Woudenberg.

Bij de jeugd A waren de broers Cluistra oppermachtig. Daniel Cluistra wist met 7.30m beslag te leggen op de eerste plek, grote broer John werd 2e en de derde prijs was voor Matthieu van Vuuren (Benschop)

Omdat niet alle jeugdleden nog zover zijn om over het water te kunnen springen, werd er een klimwedstrijd gehouden. De snelste klimmer was Thomas Brouwer (Benschop). Hij klom in 7.53sec naar de top van de klimpaal.

Ook de springers van de grote schans kwamen in actie. 10 deelnemers waren er in de damescategorie. De top 3 van het PBH klassement is lid van onze vereniging, en deze drie dames wisten ook dit maal de top 3 te vormen. Jessica Snoek (Benschop) werd 3e met 13.29m, Wendy Helmes 2e met 13.83m en Dymphie van Rooijen was met een mooie 15.38m de winnares.

In de jongenscategorie waren de afstanden matig. Derde werd Jordin Maton (Benschop) met 14.46m, tweede Rian Baas (Oudewater) met 15.20m en de winnaar was Wilco van Amerongen (Benschop) met 15.85m.

Twee deelnemers telde de wedstrijd bij de junioren. Gijsbert de With (Benschop), die na een seizoen afwezig te zijn toch graag het clubkampioenschap mee wilde doen, won de wedstrijd met een mooie 14.73m. Tweede werd Wilco den Boer (Benschop) met een afstand van 13.87m.

Nadat alle categorien klaar waren met hun wedstrijd kwam er nog een senioren/veteranen categorie. Deze bestond uit oud springer en voorzitter van de vereniging Kees van Schaik, trainer en coach Ben van Schaik en oud springer, bestuurslid en trainer Ronald Overbeek. Kees van Schaik won de wedstrijd met een knappe 14.83m. Ronald Overbeek werd 2e met 14.67m en derde was Ben van Schaik met 12.16m. Naast deze drie heren was Arja Helmes, moeder van Wendy, oud Nederlands kampioene en trainster, ook weer voor een dag “actief springer“. Ze bewees dat ze het nog niet verleerd is. Ze kwam alle sprongen droog over met een beste afstand van 10.55m.

Deze mooie wedstrijd was een goede afsluiter van een geweldig polsstokseizoen voor de vereniging Polsbroekerdam. 2 leden van de vereniging sprongen in de competitie van de PBH een nieuw Nederlands record: Wilco van Amerongen sprong bij de Jongens 18.88m en Dymphie van Rooijen was de eerste dame ooit over de 16m, 16.34m. Daarnaast heeft de vereniging dit jaar haar 100e lid mogen verwelkomen, een teken van een geweldige groeispurt in de afgelopen jaren.

Met veel fanatieke jeugdspringers en veel talent op de “grote schans“ kan de vereniging Polsbroekerdam met een gerust hart beginnen aan de winterslaap.