2010-05-09 17:57

Bericht van de springersraad

De Springersraad is voor de tweede keer bijeen gekomen. Voor de springers een tweetal tips.

Beste springers,

De tweede vergadering van de Springersraad (SR) zit er weer op, na een kleine afwezigheid van Maik Backs waren we voor het eerst compleet. De vergadering vond wederom plaats bij Wilco den Boer thuis, een zeer goede gastheer maar dit geheel ten zijde. Wederom een geslaagde vergadering met onderwerpen zoals de besluitvorming, het nieuwe polsstokshirt, een enquête en natuurlijk de straffenlijst. Dit werd allemaal keurig voorgezeten door onze voorzitter Pieter Verweij en genotuleerd door secretaris Wendy Helmes. Ook Erik Bos kon natuurlijk niet ontbreken, hij vervult de taak van adviseur-SR. Omdat Erik een geruime tijd verscheiden functies binnen het PBH heeft vervult, hebben wij als SR gevraagd of Erik ons wil ondersteunen met het opstarten van de SR. Zoals de meeste wel weten heeft Erik een geheugen van een olifant, dit kan goed van pas komen bij vragen van springers die voorgaande jaren al zijn gepasseerd of al beantwoord zijn voordat de SR is opgericht.

Zoals wij allemaal weten gaat het seizoen bijna weer van start, het is voor ons natuurlijk afwachten hoe druk het gaat worden met vragen en/of opmerkingen. In de loop van het seizoen zal de SR een enquête houden, wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat er leeft onder de springers. Mocht je niet zolang kunnen wachten mail je vragen en/of opmerkingen dan naar springersraad@pbholland.nl Het is natuurlijk erg verleidelijk om vragen te stellen tijdens wedstrijden en trainingen. Maar wij zullen zo veel mogelijk adviseren om het naar ons toe te mailen. Want ook wij van de Springersraad moeten natuurlijk springen. En ook wij van de Springersraad weten niet alles uit ons hoofd. Hoewel Erik dicht in de buurt komt.

Dan tot slot nog twee tips:

Tip 1. Dit jaar zal er tijdens wedstrijden een andere volgorde van springen zijn. Dit houd in dat eerst groep 1 drie keer zal springen en daarna groep 2 drie keer zal springen. Bijvoorbeeld: Senioren A springen als eerste groep drie keer en daarna springen de Senioren Topklasse als tweede groep drie keer. Houd er rekening mee dat er korter na elkaar gesprongen zal worden, waarschuw andere springers over deze verandering. Zo voorkomen we dat er springers niet op tijd op de schans staan.

Tip 2. Zoals de meest van jullie al weten is er een straffenlijst ingevoerd. Lees dit document als springer, zodat wij allemaal weten wat wel en niet word gewaardeerd door de Polsstok Bond Holland.

Tot slot wensen wij jullie een mooi en sportief seizoen toe!

En voor vragen/suggesties mail gerust naar springersraad@pbholland.nl.

Namens de SR,

Niels Koetsier