2010-06-09 11:46

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Polsbroekerdam (5 juni)

Door Jeannette van Schaik

Prachtig weer, niet erg om nat te springen, de stok kon dus ver gezet worden. En ondanks dat het warm was en het niet erg was om nat te gaan, waren er toch maar 3 van de 60 spongen nat.
Het resultaat was goed, maar liefst de helft van de springers maakte een sprong verder als 7 meter.

In groep A zette Brenda Baars de toon door gelijk een afstand van 7.19 meter neer te zetten.
Voor Daniël Cluistra was dat een afstand die wel te overbruggen was. Hij ging ervoor en zette een mooie 7.73 meter neer. Nu had hij het voor de anderen toch wel wat moeilijker, maar niet onmogelijk, gemaakt.

Eerst sprong Fabiënne Overbeek zich naar een tweede plats met 7.30 meter.
Voor Lucas van Eijk ging het net even iets beter en hij nam de tweede plaats van haar over met een afstand van 7.57 meter.
Benjamin Simon wilde ook graag meedoen in dit 7 meter geweld en sprong zich met 7.58 meter naar de tweede plaats in de eerste ronde.

De tweede ronde ging het er dus om spannen. Daar was Brenda Baars weer. Ook zij wint graag een prijs. De afstand van Daniël was net iets te ver, maar met een sprong van 7.70 meter sprong zij zich weer naar de tweede plaats.

Lang zag het ernaar uit dat niemand zich daar nog tussen kon springen. Totdat Lucas van Eijk weer aan de beurt was. Hij ging er helemaal voor, en dat lukte goed. Met een prachtige afstand van 7.96 meter eiste hij gelijk de eerste plaats op.

In de B groep was de strijd voornamelijk om de tweede en derde plaats.

Johannes Brokking opende met een 6.00 meter. Niels van der Kroef sprong daar direkt overheen, met een mooi nieuw PR, naar 8.12 meter. Dat was voor een ieder veel te ver, maar een tweede plaats is ook heel mooi.

Zo deed Matthieu van Vuuren zijn best en zette ook een hele mooie afstand neer van 7.57 meter. Siska den Hartogh eiste in de eerste ronde de derde plaats op met een afstand van 7.28 meter.

In de tweede ronde verbeterden velen hun eerst gesprongen afstand, maar de prijzen bleven zoals ze in de eerste ronde verdeeld waren.

Ondanks dat Matthieu van Vuuren met zijn tweede sprong wat vervelend terecht kwam verbeterde hij zijn eigen afstand wel naar 7.71 meter. Gelukkig ging het al snel weer goed met hem.

Siska den Hartogh deed nog wel een poging naar de tweede plaats, maar dat lukte niet helemaal. Wel verbeterde ook zij haar eerste afstand en werd met een mooie 7.53 meter derde.

In de C groep vielen deze dag de meeste nieuwe PR’s. Maar ook de spanning was hoog, het bleef tot de laatste sprong toe onzeker wie er zou winnen.

Laura Schalij opende met een sprong van 5.97 meter. Voor velen een goed te overbruggen afstand. Zo sprong Djazy Koenders daar gelijk overheen naar een mooie 6.50 meter.

Voor Femke van Schaik ging het net iets beter. Zij sprong zich naar de eerste plaats met een afstand van 6.63 meter.

Toen Luuk Strien aan de beurt was dacht hij, dit is te doen. Ook hij ging goed over en met 6.87 eiste hij de eerste plaats weer voor zich op.

Reinier Overbeek ging er ook voor en hij maakte ook een mooie sprong. Met een afstand van 6.87 ging hij samen met Luuk aan de leiding. Het wachten was dus op de tweede sprong.

Eerst deed Femke van Schaik nog een goede poging maar kwam net iets te kort. Met een nieuw PR van 6.80 meter bleef zij derde.

Toen was Luuk Strien aan de beurt. Voor hem de taak om veder te springen dan zijn eerste afstand en wel zo dan niemand dat kon verbeteren. En dat lukte, met een mooi nieuw PR van 7.23 meter zette hij een scherpe afstand neer.

Nu was het de beurt aan Reinier Overbeek met dezelfde taak. Hij had ook nog nooit zo ver gesprongen. toch ging hij ervoor en het lukte goed. Niet voor de eerste, maar wel een goede tweede plaats, en een mooi nieuw PR van 7.14 meter.

Uitslag groep A:
1ste Lucas van Eijk met 7.96 meter
2de Daniël Cluistra met 7.73 meter
3de Brenda Baars met 7.70 meter

Uitslag groep B:
1ste Niels van der Kroef met 8.12 meter
2de Matthieu van Vuuren met 7.72 meter
3de Siska den Hartogh met 7.53 meter

Uitslag groep C:
1ste Luuk Strien met 7.23 meter
2de Reinier Overbeek met 7.14 meter
3de Femke van Schaik met 6.80 meter

Gerwin, Niels, Jelle, Bente, Reinier, Femke, Sterre en Ilse gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende jeugdwedstrijd is op zaterdag 12 juni om 12.30 uur in Vlist.