2010-07-23 9:21

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Jaarsveld (22 juli)

Door Jeannette van Schaik

Na een korte bui was het toch weer mooi weer om te springen. En dat was direkt weer duidelijk aan het aantal jeugdspringers, dit keer waren het er vierendertig.

In de jeugd B groep was het Florian Cromwijk die een hele goede openingssprong maakte van 7.18 meter. Het was Reinier Overbeek die het net iets beter kon en sprong een mooie 7.19 meter.

Daar kon niemand zich tussenin springen, dus was het verder of juist niet. Kevin de Jong dacht, dan maar het eerste. Hij ging goed en zette de te verbeteren afstand gelijk maar op 7.47 meter.

In de tweede ronde ging het voor de meeste springers wel wat beter, maar voor sommige heel wat beter. Zo verbeterde Reinier Overbeek zijn eigen tweede afstand naar 7.34 meter.

Voor Johannes Brokking ging het nog net iets beter. Kwam hij in de eerste ronde nog niet tot de 7 meterlijn, in de tweede sprong hij er ruim overheen. Hij sprong zich met een afstand van 7.46 meter naar een tweede plaats.

In de jeugd C groep opende Femke van Schaik met een sterke 6.65 meter. Heel veel springers konden deze afstand niet verbeteren in de eerste ronde.

Tot we bijna aan het einde van de eerste ronde waren en Sterre Meijerink een goede sprong maakte en de te verbeteren afstand neerzette van 6.90 meter.

In de tweede ronde werd het nog wel spannend. Femke van Schaik verbeterde haar eigen afstand naar 6.78 meter. Zij bleef daarmee op een tweede plaats staan.

Lang kon ze er niet van genieten, want direkt na haar sprong Sharon van Zelderen een mooi nieuw PR van 6.95 meter en nam daarmee direkt de eerste plaats in beslag. Sharon kon er wel heel lang van genieten.

Maar helaas voor Sharon en leuk voor Sterre, sprong Sterre er wederom voorbij. Zij landde bij 7.10 meter in het zandbed en veroverde zo de eerste plaats.

In de jeugd A groep was het wel even geleden dat Brenda Baars de openingssprong maakte. Dit keer was zij goed in vorm en openden met een keurige 7.63 meter. Heel lang stond Brenda hiermee niet op de eerste plaats.

Het was Martijn Cromwijk die heel goed naar de overkant ging en een hele goede sprong maakte. Met 7.98 meter nam hij de leiding over.

Er werden vele pogingen gedaan om deze afstand te verbeteren, maar het lukte bij de meeste net niet. Zo sprong Matthieu van Vuuren een mooie 7.92 meter wat later goed was voor de vierde plaats.

Ook Reinier Rietveld ging goed en sprong zich met zijn nieuwe PR van 7.96 meter naar een tweede plaats.

Maar daar was Wijnan van Ingen bij wie het allemaal net even iets beter lukte dan bij alle andere springers. Hij was de enige deze dag die over de 8 meter heen kon springen. Met een hele goede 8.15 meter heeft hij zijn gehele klassement vol met 8 metersprongen. Zover ik weet is dat nog nooit eerder voorgekomen, dus Wijnan keurig gedaan!!

Uitslag jeugd A:

1ste Wijnan van Ingen met 8.15 meter
2de Martijn Cromwijk met 7.98 meter
3de Reinier Rietveld met 7.96 meter

Uitslag jeugd B:

1ste Kevin de Jong met 7.47 meter
2de Johannes Brokking met 7.46 meter
3de Reinier Overbeek met 7.34 meter

Uitslag jeugd C:

1ste Sterre Meijerink met 7.10 meter
2de Sharon van Zelderen met 6.95 meter
3de Femke van Schaik met 6.78 meter

Reinier, Sharon en Reijer gefeliciteerd met jullie nieuwe Pr.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 3 augustus om 19.00 uur in Linschoten.