2010-09-10 14:23

Wedstrijdverslag Polsstokdag en en verschillende fotoseries

Nog wat mooie foto's en een wedstrijdverslag van de Polsstokdag.
Door Jeannette van Schaik

Op een heerlijke dag als deze verwachtten we heel veel jeugdspringers. En inderdaad de jeugd had wel zin in een wedstrijd. Er kwamen 28 springers zich melden om de strijd met elkaar aan te gaan.

Bij de jeugd A was het Brenda Baars die een goede 7.33 meter neerzette.
Direct sprong Reinier Overbeek daar overheen naar een keurige 7.62 meter.
Daniƫl Cluistra wist deze afstand te verbeteren naar 7.94 meter.
Maar zoals gezegd het was een mooie dag en dat is vaak een teken om goede afstanden neer te zetten.
Toen het even later de beurt aan Matthieu van Vuuren was, ging hij er voor. Hij ging goed over en zette bij de jeugd A de eerste 8 metersprong neer. Met 8.07 meter nam hij in de eerste ronde de leiding.

In de tweede ronde ging het er iets felle4 aan toe. Iedereen wilde de polsstokdag 2010 wel winnen. En met 38 jeugdspringers, dat waren er gemiddeld 12 in een groep, moest je wel goed kunnen springen om te winnen.
Zo ging het bij Lucas van Eijk, die in de eerste ronde nat ging, beter dan ooit. Hij ging heel goed over en bij 8.63 meter landde hij in het zandbed. Met dit nieuwe PR nam hij de leiding over alle springers.

Ook Reinier Rietveld had wel zin in een goede sprong. Hij had in de eerste ronde een ongeldige sprong gemaakt. Dit is zo omdat hij te ver uit de richting ging en daar landde waar het niet is toegestaan. Dit is dan ongeldig omdat het gevaarlijk is. Je zou je benen kunnen breken omdat het daar te hard is om te landen. En dat willen we natuurlijk niet, we willen het wel een veilige sport laten.
Maar in de tweede ronde ging hij wel goed en zette hij een mooie afstand van 8.27 meter neer. Op dat moment goed voor een tweede plaats.

Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen en er hadden nog heel wat springers de kans om daar overheen te springen. En dat deed Matthieu van Vuuren. Hij ging beter als in de eerste sprong en sprong zich tussen Lucas en Reinier in. Met 8.36 meter nam hij de tweede plaats in beslag. Er was niemand meer die daar overheen kon springen deze dag.

Bij de jeugd B was het Femke van Schaik die de openingssprong maakte, maar omdat zij buiten de sector sprong was het Rens de Kruijf die de eerste afstand neerzette. Met een hele mooie 8.08 meter zette hij direct de winnende afstand in de jeugd B neer.
Omdat dit wel een hele verre afstand is in de jeugd B groep werd er dus gesprongen om de tweede en derde plaats. En die was niet minder spannend.

Allereerst deed Bente Meijerink een goede poging en kwam tot een mooie 7.18 meter. Direct daarna sprong zus Sterre net even iets verder naar 7.21 meter.

In de tweede ronde ging het voor de dames Meijerink nog wat beter. eerst sprong Bente weer wat verder naar een afstand van 7.24 meter. Maar wederom moest Bente toegeven dat zus Sterre net even ietsje verder kon springen dan zij. Met een goede 7.41 meter nam Sterre bezit van de tweede plaats.
Het leek erop dat het een prijzenfeestje zou worden voor de dames Meijerink, maar dat was net niet het geval.

Het was Michelle van Vuuren die dit keer dat feestje verstoorde. Zij ging goed over en sprong zich zelfs direct naar een tweede plaats met een afstand van 7.53 meter.

In de jeugd C groep maakte Marlinda Cluistra de openingssprong. En met een afstand van 5.92 meter deed ze dat nog helemaal zo slecht niet voor een eerste wedstrijd. Een heel poosje mocht zij van deze eerste plats genieten. Totdat Andy de Wit sprong. Hij ging goed over en zette een te verbeteren afstand van 6.20 meter neer.

Voor Andy duurde de eerste plaats pret iets minder lang. Direct na hem sprong Laura Schalij over zijn afstand heen naar een goede 6.27 meter.

Ook voor Laura duurde deze pret niet zo lang. Richard van Bemmel ging goed over en zette met 7.50 meter een hele verre te verbeteren afstand neer.
In de eerste ronde wist alleen Henk de Bruin zich hier nog tussen te springen met een mooi nieuw PR van 6.48 meter.

In de tweede ronde deed iedereen zijn uiterste best om zich er tussen te springen.
Andy de Wit wist zich in eerste instantie met 6.46 meter naar een 3de plaats te springen.

Maar Laura Schalij maakte deze dag een goede sprong en nam gelijk zelfs de tweede plaats in beslag met een afstand van 6.50 meter.

Richard van Bemmel stond al stevig op de eerste plaats en kon dus wel wat wagen. Hij zette zijn stok op scherp en het ging goed. Bij 8.02 meter landde hij in het zandbed.

Even leek het zo te blijven en niet iedereen had verwacht dat Davy de Wit, na een afgekeurde sprong, zo’n goede afstand neer zou zetten. Met een hele goede 7.12 meter sprong hij zich naar een tweede plaats en liet iedereen hiermee een plaatsje zakken.

Het was alweer de laatste wedstrijd in Polsbroekerdam. De volgende wedstrijd is op dinsdag 24 augustus in Vlist om 19.00 uur.

Daarna is er nog 1 wedstrijd voor de jeugd waaraan ook de ouders mee mogen doen. Deze wedstrijd is op vrijdagavond 3 september om 18.30 uur in Jaarsveld.

>> Foto's jeugdwedstrijd Linschoten 3 augustus
>> Foto's jeugdwedstrijd Jaarsveld 10 augustus
>> Foto's jeugdwedstrijd Polsbroekerdam 21 augustus