2011-07-18 16:44

Verslag jeugdwedstrijd Jaarsveld

Door Jeannette van Schaik

Ondanks de wind die goed aanwezig was en (zo af en toe) regen, een goede wedstrijd voor de jeugdspringers in Jaarsveld.

Bij de jeugd C was het Imke Benningshof die als eerst over het water mocht springen. Zij deed dat goed en kwam bij 6.30 meter aan de overkant in het zandbed terecht.

Maar de tweede in deze groep was Luuk Strien, hij was deze dag in vorm. Hij ging goed over en zette zij voetafdruk bij 7.33 meter in het zand neer.
Dat ging niet meevallen voor de overige jeugd C springers, maar als ik ze een beetje ken, gaan ze altijd voor een prijs, een gouden is mooi, maar ook een zilveren nemen zij graag mee naar huis.
Dus deden zij hun uiterste best om zo ver mogelijk te komen en was een sprong van minder dan 7.50 meter niet voldoende voor zo'n mooie prijs.

Eerst was het Demi Groothedde die met 6.32 meter de tweede plaats overnam van Imke. Daarna was het Eimert van Ingen die een heel eindje verder ging naar 6.68 meter.

In de tweede ronde sprong Imke Benningshof zich naar een derde plaats terug en verstevigde Luuk Strien zijn eerste plaats naar 7.87 meter. Maar daar was Demi Groothedde weer, zij kon het net weer wat beter en zette een te verbeteren afstand van 6.73 meter neer.
Daar kon Eimert van Ingen niet aan tippen, hij deed het niet beter, maar ook niet slechter, hij sprong heel knap gewoon dezelfde afstand als in de eerste ronde, 6.68 meter.

In de derde ronde was het wederom Luuk Strien die zich verbeterde, dit keer met een mooi nieuw PR van 8.57 meter had hij stevig bezit van de eerste plaats.
Er werd goed gesprongen en Demi Groothedde verbeterde zich in de laatste ronde nog naar een mooie 6.76 meter.
Maar Eimert van Ingen had graag een mooie zilveren kleur prijs, dus deed hij nogmaals zijn uiterste best, en dat lukte. Hij ging goed over en sprong zich met 7.28 meter naar de eerste plaats.

Bij de jeugd A groep was het ook al zo'n spannende wedstrijd. Alhoewel Martijn Cromwijk in zijn eerste sprong al een te verbeteren afstand van 8.23 meter neerzette, lieten de andere springers het er niet zomaar bij zitten, ook zij gingen voor een felbegeerde beker.

Het was Andy de Wit die daar in de eerste ronde overheen sprong naar een keurige 8.32 meter.
Maar dat weerhield Martijn Cromwijk er niet van om er nog een keer voor te gaan. En dat het goed ging, kun je wel aan de afstand zien, hij belandde bij 8.67 meter in het zandbed.

En ging het in de eerste ronde voor Fabiƫnne Overbeek nog niet helemaal zoals zij wilde en moest zij genoegen nemen met een derde plaats, dit keer ging het wel goed. Zij ging goed over en nam met een afstand van 8.70 meter de eerste plaats over van Martijn.

Ook Lennart Baas wilde zij graag in dit geweld mengen, maar kwam helaas net iets te kort en moest met een keurige 8.17 meter genoegen nemen met een toch wel heel mooie vierde plaats.

Ook Andy de Wit deed nogmaals zijn best en verbeterde wel zijn afstand naar 8.49 meter, maar het was niet voldoende voor een hogere plaats dan de derde die hij al in zijn bezit had.

In de derde ronde kon ook Martijn Cromwijk zijn afstand niet verbeteren en het was voor hem dus afwachten wat de andere springers gingen doen.
Het lukte Andy de Wit dit keer wel in de buurt te komen van de afstand van Martijn Cromwijk, maar het was net niet voldoende om hem van de tweede plaats af te springen.
Bij de jeugd B was het Tessa van Schaik die met een sterke afstand van 7.18 meter opende. Daar antwoordde de thuisspringer Jonathan Stigter direct op met een mooie 7.66 meter.

Maar het was dit keer Joriene Baas die toch wel een heel scherpe te verbeteren afstand van 8.53 meter neerzette.

Femke van Schaik nam in de eerste ronde de derde plaats in beslag met een afstand van 7.55 meter.

Maar in de tweede ronde ging het er iets feller aan toe. Tessa van Schaik ging ook richting de 8 meter. Zij sprong zich met 7.97 meter naar de tweede plaats.

En daar was ook ineens Jake van Dam. Hij ging zich met de verre sprongenstrijd bemoeien en mengde zich er met een mooie afstand van 7.88 meter in naar een derde plaats.

Ook Twan Kastelein wilde wel een keer een nieuw PR springen en dat lukte goed. Hij ging goed over en belandde bij 7.72 meter in het zandbed. Het was goed voor een vierde plaats op dat moment.

In de derde ronde veranderde het weer allemaal. Een spannende strijd dus net als in de andere groepen, ook in deze groep werd er uitstekend gesprongen.

Want daar was ineens Jonathan Stigter weer. Was hij helemaal van het podium afgesprongen door de andere springers, nu was hij er weer en goed ook. Met een goed uitgevoerde sprong van 8.30 meter, sprong hij zich gelijk naar de tweede plaats.

De onderlinge strijd is groot en de springers zijn fanatiek bezig. Er word daarom goed gesprongen.
Deze wedstrijd is er ook niemand van de jeugdspringers nat gesprongen. Er zijn met 20 springers in totaal 16 sprongen boven de 8 meter gemaakt, een mooi resultaat. We kunnen dus nog heel wat verwachten in de toekomst van de jeugdspringers. Het is mooi om naar deze wedstrijd te kijken en te zien hoe goed ze allemaal bezig zijn.

De volgende wedstrijd staat gepland op dinsdag 19 juli in Polsbroekerdam. Deze kan vanwege de mindere weersomstandigheden niet doorgaan. Houd dus de site in de gaten of deze wedstrijd verzet gaat worden en waarheen. De wedstrijd daarna is de polsstokdag in Polsbroekerdam op zaterdag 23 juli. Die begint om 11.00 uur.