logo-polsbroekerdam.jpg
2012-03-17 19:55

Polsstokker van de Dam

Verslag Annie van de Geer, tekst nominaties Liesbeth de With, foto's Anja Baas

Op vrijdagavond 16 maart werd tijdens de ledenvergadering van Polsstokvereniging Polsbroekerdam de Polsstokker van de Dam gekozen.

Er waren vijf genomineerden. Arno Baas, Joriene Baas, Bram van de Berg, Nees de Bruijn en Martijn van Schaik.

Er waren vooraf een aantal meewegende criteria waarom men genomineerd kon worden. De criteria waren: Behaalde successen; Verbetering van PR; Persoonlijke verbetering; Groei in klasse; Bijdragen aan een positieve en sportieve sfeer; De vrijwillige inzet

Van ieder werd gemeld waarom ze genomineerd waren. Arno Baas omdat hij vorig jaar als Junior een prima seizoen draaide. Leider in de Junioren A competitie en regelmatig uitschieters naar de Junioren Topklasse. Dit jaar komt deze springer uit in de Senioren groep. Als hij zijn stijgende lijn vast kan houden, kunnen we nog wel wat verwachten van deze beginnend Senior. Een echt trainingsbeest kun je hem wel noemen. Door veel training en zijn fanatieke instelling behaalde hij eind van het seizoen dan eindelijk die 17 meter. 17.06m stond er toen op de borden.

Joriene Baas is klein van stuk maar groot is de passie voor het springen. Het werd haar ook al van kleins af aan geleerd door haar 4 grote broers. Maar ook moeder weet precies hoe ze Joriene kon motiveren om over het water te springen. Stroopwafels na de training En zie dat had inderdaad effect. Afgelopen jaar haalde ze haar licentie (van de jeugdschans naar de grote schans). In It Heidenskip tijdens het NFM verbeterde ze haar persoonlijk record naar 10.08 meter. Op 3 september mocht ze meedoen aan het Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd in IJlst. Daar verraste ze vriend en vijand en werd daar met een afstand van 9.32m Nederlands Kampioen bij de meisjes 11 en 12 jaar.

Bram van de Berg werd voor de tweede keer genomineerd voor deze prijs. Altijd vrolijk en bereid te helpen. Altijd op tijd bij de training, bijna altijd aanwezig bij de training, altijd netjes in trainingspak en op sportschoenen, vroeger op de fiets en nu op de brommer naar de training. Vorige keer genomineerd omdat hij zijn pr van 13 meter naar 15 meter bracht. Deze keer genomineerd omdat de hij wederom zijn record verbrak hij ging van 15.13m naar 16.60m. Weer anderhalve meter erbij. Als hij zo door gaat zit hij over 3 jaar op de 20 meter. Houd deze springer in de gaten, en let op wat de twee laatste jaren bij de Junioren hem gaan brengen.

Nees de Bruijn bracht zijn persoonlijk record van 13.18m naar 15.61m. Een zeer goede prestatie voor deze 3e jaars grote schans springer bij de Jongens. Met die 15.61m wist hij het Kampioenschap van de Lopikerwaard verrassend op zijn naam te schrijven. Als hij iets harder aan gaat aanlopen komen die 16 meters vanzelf op de borden. Deze 15 jarige springer heeft zijn eigen manier, maar hij luistert ook goed wat de trainer hem verteld en hij doet daar zijn voordeel mee. Met het laatste jaar bij de jongens voor de boeg heeft deze springer zijn visite kaartje afgegeven.

Martijn van Schaik begon wat later dan gepland aan zijn seizoen. Een blessure en andere hobby’s waren de oorzaak. Maar niet gevreesd de schade haalde hij gewoon weer in. Om aan het einde van het seizoen gewoon op een 2e plaats te eindigen in het klassement. Een plekje op het Nederlands Kampioenschap was verzekerd. Op dat Nederlands Kampioenschap maakte zijn comeback waar. Hij nam verrassend de bronzen plak mee naar huis. Hij was naast de grote namen Dymphie van Rooijen, Wendy Helmes en Rian Baas de vierde medaillewinnaar van Polsbroekerdam op dat Nederlands Kampioenschap.

De genomineerden kregen allen een leuk aandenken. De rode enveloppe ging open en Joriene Baars kwam als winnares uit de bus. Ze was er beduusd van dat zij na haar broer Rian deze prachtige prijs mee naar huis mocht nemen.

Deze vijf springers kunt u samen met alle andere polsstokverspringers vanaf mei weer bewonderen op de schansen. De eerste wedstrijd is op zaterdag 12 mei om 15.00uur te Linschoten. Er wordt dan gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup.