2012-08-08 15:52

Verslag van de jeugdwedstrijd in Linschoten (31 juli)

Door Jeannette van Schaik

Het water is blijkbaar heerlijk in Linschoten. Nog geen enkele wedstrijd hebben er zoveel jeugdspringers een natsprong gemaakt. Het was waarschijnlijk tijd voor veel verre sprongen, want dan is het ver of nat. De jeugd had er zichtbaar zin in.

Bij de jeugd A startte Bloem Luykx met een nette 6.82 meter. Direct sprong haar zus Babet Luykx er overheen naar een mooie 8.21 meter. Dat was een stevige afstand om overheen te springen. Misschien dat het daarom wel een wedstrijd was waar een gokje gewaagd moest worden.

Gijs de Kruijf zette er een goede afstand tussen van 7.36 meter. Femke van Schaik kon heel even van een derde plaats genieten, maar niet voor lang. Het was Twan Kastelein die er gelijk maar een tweede plaats van maakte met een afstand van 7.45 meter.

En ook Lennart Baas ging goed over en nam de tweede plaats over van Twan met een mooie 7.76 meter.

In de tweede ronde waren er geen verbeteringen, alleen voor Jonathan Stigter. Hij kwam in de eerste ronde niet verder dan een schamele 6.46 meter. Die verbeterde hij naar een nette 7.41 meter. Het was niet voldoende om er mee in de prijzen te vallen, maar gelukkig voor de meeste springers, er was dit keer weer een derde ronde.

En in die derde ronde ging het er best fel aan toe. Allereerst was het Bloem Luykx die gewoon even de derde plaats innam van Twan Kastelein. Zij sprong een hele goede 7.55 meter.
Er stond dus een flinke afstand om te verbeteren. En dat was te merken.
Gijs de Kruijf , Femke van Schaik en Lennart Baas gingen er nog een keer voor, maar gingen allen nat. Ook Twan Kastelein zette nog een keer zijn beste beentje voor, maar ging buiten de sector. En zo was het de beurt aan Jonathan. Bij hem ging het wel goed en hij nam met zijn 7.66 meter de derde plaats weer in.
Op de eerste plaats eindigde Babet Luykx met 8.21 meter. Op de tweede plaats Lennart Baas met 7.76 meter. En op de derde plaats eindigde Jonathan Stigter met 7.66 meter.

Bij de jeugd B was het best een spannende strijd tussen de springers. Aron Verbrug mocht als eerste en zette een te verbeteren afstand van 6.17 meter neer. Dat moest goed te doen zijn voor de B springers, want ook in die groep word er al aardig ver gesprongen.

Demi Groothedde kon het niet verbeteren, zij ging in de eerste ronde nat. Het was toen aan Marleen Vink om voor die afstand te gaan. Helaas voor Marleen kwam zij niet verder dan 5.90 meter.
Ook lukte het Eimert van Ingen niet, hij ging buiten de sector. En Iris Mulder haalde ook net de overkant met een 5.81 meter.

Toen was Jelle Vianen aan de beurt. Hij ging goed over en verbeterde de afstand van Aron gelijk naar 7.19 meter. Daar had menig springer toch wel moeite mee. Maar dat neemt niet weg dat ze er wel voor gaan.

De tweede ronde was de ronde van het wagen. Zo sprongen Aron Verbrug, Demi Groothedde en Marleen Vink, Iris Mulder en Jelle Vianen allemaal nat. Het lukte alleen Eimert van Ingen met 6.49 meter. Jelle Boer maakte het nog even spannend om met 7.15 meter de overkant te halen.

De derde ronde ging Demi Groothedde droog en zette gelijk een goede 7.10 meter neer die goed was voor een derde plaats op dat moment.
Maar Eimert van Ingen had wel zin in een prijs die dag. En het ging ook best goed. Hij kwam heel dicht in de buurt van de eerste plaats. Helaas voor Eimert lukte dat net niet, hij sprong 7.18 meter. Hij moest genoegen nemen met een tweede plaats.
Zo eindigde bij de B springers Jelle Vianen als eerste met 7.19 meter, Eimert van Ingen als tweede met 7.18 meter en Jelle Boer als derde met 7.15 meter.

De C springers houden wel van een beetje spanning opbouwen. Zo was tot het laatst toe niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. Eigenlijk zoals altijd, maar dit keer was het heel onvoorspelbaar.

Kenzo Hielema had duidelijk geen zin in een nat pak deze avond. Hij zette een te verbeteren afstand van 6.66 meter neer. En dat was best pittig voor een aantal springers. Mark van der Horst probeerde het goed en landde bij 6.18 meter in het zandbed.

Edwin Vink, Marlinda Cluistra en Bodhi van Dam gingen allen nat de eerste ronde.
En zo kon Dennis van Galen rustig een mooie afstand neerzetten. Hij keek het eens aan en zette een goede 6.32 meter neer, waarmee hij voorlopig op een tweede plaats staat.

In de tweede ronde was het wederom Kenzo Hielema die een goede afstand neer wist te zetten. Hij zag dat er best aardige afstanden neergezet werden en wilde zijn eerste plaats wat steviger neerzetten. En dat lukte goed. Hij ging goed over en kwam net 3 centimeter over de 7 meter lijn heen. Zo nu de anderen weer, deze staat mooi.

Edwin Vink wist deze ronde wel droog over te komen en sprong als enige deze avond een nieuw PR van 5.78 meter. Heel knap gedaan.

Ook Marlinda Cluistra haalde deze ronde droog de overkant. Zijn landde bij 6.24 meter in het zandbed waarmee zij een derde plaats in beslag nam.

In de derde ronde was het wederom Marlinda Cluistra die zich verbeterde. Dit keer ging het nog iets verder dan de op dat moment tweede afstand ook. Zij sprong zich met een afstand van 6.38 meter naar een tweede plaats toe.

En zo eindigde bij de C springers Kenzo Hielema als eerste met 7.03 meter, Marlinda Cluistra als tweede met 6.38 meter en Dennis van Galen derde met 6.32 meter.