2013-06-23 14:33

Jeugd in aktie tijdens tweede klassewedstrijd in Polsbroekerdam

Op zaterdag 22 juni werd er weer een fantastische jeugdwedstrijd gehouden in Polsbroekerdam. Mede dankzij het nogal onstuimige weer werd er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op twee schansen te springen. Dit werd snel gerealiseerd doordat er vele ouders helpende handen beiden om te harken, meten, mikken en schansbegeleiden. De springers werden verdeeld over een A en een halve B groep die sprongen over de '7 meterschans' en de rest van de B groep samen met de C groep die sprongen over de '6 meterschans'.

Het waren deze avond 25 springers om zich aan elkaar kwamen meten wie er dit keer de meeste meters kon maken. En dat er meters zijn gesprongen kunt u opmaken uit het volgende.

Bij de jeugd A springen de springers die bovenaan in het klassement staan. Er werden dus hele verre sprongen gemaakt. Zo opende Britt Otthingh met een nieuw PR van 8.46 meter. Voor de rest van de groep de taak om daar overheen te springen. Voor sommige een zware taak omdat hij of zij dan ook toch minimaal een nieuw PR zou moeten springen. Maar een beetje springer gaat daar altijd voor, zo ook dit keer. In de eerste ronde was het Bas van Leeuwen die de leiding overnam van Britt met een mooie 8.55 meter.

De tweede ronde sprongen bijna alle springers over de 8 meterlijn heen. Zo ook Gerco van Oort, die in die ronde de leiding overnam met een afstand van 8.75 meter. Op de voet gevolgd door Demi Groothedde. Zij wist zich, als een van de twee dames, goed neer te zetten tussen het geweld van de springende jongens en met een nieuw PR van 8.73 meter net achter Gerco in het zandbed te landen.

De derde ronde was ook een goede ronde met nagenoeg alleen maar dikke 8 metersprongen. Alleen Bas van Leeuwen, die even naar de vierde plaats was gezet door een goede sprong van Kenzo Hielema van een keurige 8.66 meter. Bas wist zelfs de 9 meter te passeren en met 9.33 meter zette hij deze wedstrijd op zijn naam.

Bij de jeugd B was de opening van Dennis van Galen. Helaas voor Dennis sprong Corné de Regt daar in de eerste ronde al gelijk overheen naar een afstand van 7.31 meter. Ook Dennis van Jaarsveld sprong mee en hij kwam nog verder. Met een afstand van 7.90 meter nam hij heel even de leiding over. Eimert van Ingen wist nog een stuk verder te springen naar een te verbeteren afstand van 8.40 meter. Direkt daarna was de beurt aan Scott Ottingh die de eerste ronde op zijn naam wist te zetten met een prima nieuw PR van 8.61 meter.

Maar de jeugd zal de jeugd niet zijn als zij wederom voor nog verdere afstanden zouden gaan. In de tweede ronde wilde dat niet echt lukken. Er was ook een sterke wind en af en toe kwam er ook nog wat regen uit de lucht. Desondanks sprongen zij vrolijk verder en maakt er in de derde ronde een waar spektakel van. Het was weer Dennis van Jaarsveld die dit maal over de 8 meterlijn heen sprong. Weliswaar met 1 centimeter, maar het kwam zijn trainer duur te staan. Was dan wel weer jammer voor Dennis dat Marlinda Cluistra het nog beter wist te doen en met haar 8.04 meter de derde plaats van hem overnam.

Ook de strijd om de eerste en tweede plaats was nog niet gestreden. Eimert van Ingen had er duidelijk zin in en na al twee hele goede 8 metersprongen wist hij er nog een te maken. Met een mooie doorzwaai en fel doorklimmen belandde bij hij 8.64 meter in het zandbed waarmee hij de leiding weer overnam en als eerste eindigde bij de jeugd B.

Bij de jeugd C springen de springers die veelal nog niet zo lang of nog niet zo heel ver springen. Maar dat het goed gaat en zij gedreven zijn verder te springen dan een andere springer is zeker waar. Het was allereerst de kleine maar o zo snelle Harvey van Dam die de eerste een afstand neerzette. Hij sprong een mooi PR van 5.62 meter. Dat het niet voldoende was voor een prijs was al snel duidelijk. Als eerste sprong Roef Einzenga daar overheen naar een afstand van 6.53 meter. En zo ging het verder. Anita van Dam sprong naar een te verbeteren afstand van 6.57 meter en Bart benschop naar 6.61 meter. Daarna was het Bodhi van Dam dit al in de richting van de 7 meter kwam met zijn sprong van 6.96 meter. En daar kwamen ze dan aan, Ruben van Eijk was de eerste die de 7 meterlijn wist te passeren. Met een mooi nieuw PR van 7.43 meter zette hij een keurige afstand neer. Als laatste in de groep sprong Lisanne Rademaker. Een nieuwe springster die het ver zal weten te brengen in deze mooie sport. Want als je al een openingssprong van 7.44 meter neerzet kunnen we veel verwachten van een springer.

Zo hadden veel springers hun kruit al verschoten in de eerste ronde en werd de toch wel harde wind hun veelal fataal. Er werd deze wedstrijd alleen door Suzanne Mulder nog een nieuw PR van 5.60 meter gesprongen en Bart Benschop wist zijn afstand nog te verbeteren naar een mooie 6.67 meter wat goed was voor een vierde plaats.

We zullen in de toekomst nog veel horen van deze fanatieke springers. Zij laten zich niet afschrikken door wat wind of een beetje regen.

De volgende wedstrijd waarin u deze springers met al hun talent kunt bewonderen is op dinsdag 25 juni om 19.00 uur in Jaarsveld.

Ook word er op zaterdag 29 juni een wedstrijd versprongen in Jaarveld. Deze start om 18.30 uur. Graag tot ziens bij een van de mooie en gezellige wedstrijden van het polsstokverspringen.