2004-05-26 16:37

Altforst in teken van fierljeppen en pinkstermarkt

ALTFORST - Altforst staat komend weekeinde compleet op z'n kop. Voor de 26ste keer wordt daar dan het jaarlijkse Fierljeppen op touw gezet. En op zondag, eerste pinksterdag, staat de inmiddels vermaarde Pinkstermarkt op het programma

Uit de Gelderlander van 26 mei
De festiviteiten beginnen zaterdagmiddag tussen drie en zeven uur met de voorrondes fierljeppen: het met behulp van een polsstok vanaf een schans over de wetering springen.

Aansluitend worden er voor de jeugd vanaf negen jaar sprietloopwedstrijden en voor volwassenen touwtrekwedstrijden gehouden. Aansluitend op de wedstrijden is er een spetterend feest in de grote tent. De gratis toegankelijke avond wordt omlijst met muziek van onder anderen de plaatselijke groep Bloak.

De finalewedstrijden fierljeppen beginnen zondag om elf uur. Dan gaat ook de jaarlijkse Pinkstermarkt van start. De jaarmarkt telt meer dan tweehonderd standplaatsen. Op een groot podium speelt zich een doorlopend amusementsprogramma af.

Zo zijn er optredens van onder anderen de feestband Mixed Up en de Flex Dans Studio uit Nijmegen. Het duo Savar zorgt voor acrobatiek van hoog niveau. Er zijn gezellige terrasjes met muziek, oude ambachten, kleinvee, een dweilorkest en een kermis.

Er is veel aandacht voor de jeugd. Voor de kleintjes en de grotere kids is alles gratis in het zogeheten Kikkerparadijs. Daar kan worden genoten van poppenkast, trampoline springen, laserschieten, de stormbaan en er is een schminkhoek.

Wie durft kan meedoen aan een kratten-stapelspel en verder komt de brandweer een demonstratie geven.

Radio Extra FM zendt de hele dag live uit vanaf de Pinkstermarkt.

Meer informatie ook via www.pinkstermarkt.nl