2004-06-13 10:43

Junioren opnieuw smaakmakers bij polsstokverspringen

LINSCHOTEN: Tijdens de jaarlijkse wedstrijd om de Van Vliet Caravans Cup waren het opnieuw de junioren van de Polsstokbond Holland die alle aandacht voor zich opeisten.

Waar Jaco de Groot inmiddels al weer zijn derde dagtitel uit vijf wedstrijden opeiste met een voor zijn doen niet eens zo bijzondere 16.80 meter waren het Gerwin van Vliet, Floris van Elzakker en Bastiaan de Bruijn die de wedstrijd een bijzonder aanzien gaven.
Gerwin van Vliet werd uiteindelijk tweede met drie zestien meter sprongen waarvan de 16.64 slechts 12 centimeter van zijn persoonlijke record verwijderd was. Floris van Elzakker sprong een knappe 16.33 en werd derde. Bastiaan de Bruijn, die de vorige wedstrijd om het kampioenschap van de Lopikerwaard nog verrassend gewonnen had, werd met 16.03 meter vierde en miste de finale. Ter vergelijk, nooit ieder miste een junior de finale met een 16 meter sprong. De vorige 'recordhouder' was Leen de Jong, die op 22 augustus 1977 met 15.50 de vierde 'Hollander' was bij de junioren.

Bij de Senioren wordt de tijdelijke afwezigheid van Theo van Kooten en Remco van der Berg nog steeds gevoeld. Tino Leliveld won uiteindelijk de wedstrijd met 17.02 meter. Erik Bos werd tweede met 16.45 meter en Pieter Verweij werd derde met 16.33 meter. Geen bijzondere afstanden, en toch is het duidelijk dat de vorm bij de polsstokspringers komende is. "Tino zat vandaag twee maal in de pols voor een mooie 18 meter sprong en ook ik voel dat de grote afstanden er inmiddels in zitten" aldus de jarige Erik Bos uit Waarder.

In de jongens categorie moest de licht geblesseerde Christaan Spruit de eer, voor het eerst dit seizoen laten aan zijn broer Corné'. Corné Spruit won de wedstrijd met een fraai persoonlijk record van 14.28 meter. Jan Willem de Groot bleef slechts twee centimeter achter met 14.26 meter en derde werd Sebastiaan van Oort met een persoonlijk record van 13.95 meter. Opvallend was het grote aantal deelnemers in de jongens categorie. Een totaal van 21 springers gaf acte de presence. Slechts éénmaal, op 12 augustus 2000, mocht de PBH meer (24) jongensspringers begroeten.

Bij de Dames won Margriet Kamphof haar derde dagtitel. Met 12.54 meter bleef ze Carla Bos (12.29 meter) en Gelieny van der Paauw (12.16 meter) voor.

De volgende wedstrijd is het Kampioenschap van Jaarsveld op vrijdagavond 19:00 uur in Jaarsveld.

Persoonlijke records
Jongens A: Corné Spruit 14.28, Sebastiaan van Oort 13.77 en 13.95, Kenneth Broos 13.26 en 13.65, Niels Koetsier 12.90
Jongens B: Tjeerd Kiers 12.72, Gustian Roskam 10.72 en 11.29, Simon van Beusekom 11.23, Johan van der Hoeven 10.91
Jongens C: Dennis van Zelderen 11.01, Laurens de Vor 10.46
Junioren: Thijs van Oostrum 13.38