logo-jaarsveld.jpg
2015-06-01 10:19

Herfstwind hindert kampioenschap van Jaarsveld.

Afgelopen zaterdag werd er door de polsstokverspringers gestreden om het kampioenschap van Jaarsveld. Helaas was de straffe wind een grote spelbreker, waardoor er al op voorhand geen sprake kon zijn van een topwedstrijd. Dat de springers heel veel last ondervonden van de stevige wind, die dwars over het water gierde, bleek ook wel uit de meer dan vijftig natsprongen die deze middag moesten worden genoteerd.

Met een afstand van 18.07m pakte Theo van Kooten de titel bij de senioren. De 46 jarige atleet uit Haastrecht werd hiermee de oudste winnaar ooit van het kampioenschap. Het zilver ging met 17.22m naar Jaco de Groot uit Woerden, en met exact dezelfde afstand (echter zijn tweede verste was minder) ging het brons naar Thomas van Midden uit Vlist.

Erwin Timmerarends uit Montfoort prolongeerde zijn titel bij de junioren. Dit jaar kwam hij uit op 17.87m. Ricardo Faay uit Haastrecht sprong zich met 16.66m naar een tweede plek, en de debuterende junior Robert Benschop uit Snelrewaard sprong zich met 14.75m naar het brons.

De grootste verrassing van de middag viel te noteren in de jongensgroep. Geheel de trend van de middag in sprong Jelle Timmerman uit Linschoten een nieuw p.r., en met 15.47m pakte hij voor het eerst van zijn leven een titel. Het zilver ging met 15.04m naar Matthieu van Vuuren uit Benschop, en de derde plek was met 14.93m voor Gerwin Kastelein uit Zegveld.

Dymphie van Rooijen pakte voor de vierde keer op rij, en de zesde keer in totaal de titel bij de dames. In haar laatste sprong wist zij nog tot een keurige 15.12m te komen. De IJsselsteinse Wendy Helmes sprong zich met 13.86m naar het zilver, en het brons ging met 13.23m naar de pas 14 jarige Fabienne Overbeek uit Benschop.