logo-NFB.jpg
2016-01-31 18:11

Pieter Bult neemt afscheid als voorzitter

Na tien jaar heeft Pieter Bult afscheid genomen als voorzitter van de Nederlandse Fierljep Bond (NFB). Hij leidde de overkoepelende bond van het Friese en Utrechtse fierljeppen/polsstokverspringen in jaren waarin veel veranderde.

Zo heeft hij zeer actief bijgedragen aan de Nationale Competitie als de topwedstrijden reeks van het Nederlandse fierljeppen, waar Pieter bijvoorbeeld de Pollepleats als hoofdsponsor aan kon verbinden. Pieter was een voorzitter die kansen zag, bijvoorbeeld als captain van de buitenlandse missies naar Zuid-Korea en Litouwen. Ook is hij captain voor de fierljepploeg naar de komende Wereldspelen in Jakarta. En terwijl Pieter de voorzittershamer overdraagt, worden de laatste activiteiten uitgevoerd naar intensievere samenwerking tussen de Friese en Utrechtse bonden met een centraal wedstrijdreglement, een overkoepelende website en centrale ledenadministratie en database.

De in Kockengen woonachtige Pieter Hielema is de nieuwe voorzitter van de NFB. Als geboren Groninger ljepte hij zich naar zowel een Friese jongens- als juniorentitel, maar alweer jarenlang wonend in 'Holland' was hij de initiatiefnemer achter de website van de PBH en heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld, waaronder die van interim voorzitter van de PBH. In zijn openingswoord noemde Hielema dat hij zeer vereerd is dat hij deze sport, waarmee hij zowel opgegroeid als vergroeid is, als voorzitter mag vertegenwoordigen. Waarbij hij de rol van de NFB als facilitator en promotor van het fierljeppen in Nederland verder uit wil bouwen.

Scheidend voorzitter Pieter Bult ontving bij zijn afscheid een reliƫf van een fierljepper dat gemaakt is door oud-ljepper Evert Wilstra. Het is een collectors item waarvan Pieter nu het derde exemplaar bezit en dat waarschijnlijk meervoudig kampioen Roel Bokke Span voorstelt, waar Pieter altijd een groot bewonderaar van is geweest.