2016-08-15 21:14

Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen erg spannend maar geen verrassingen

Tijdens het Hollands kampioenschap dat afgelopen zaterdag in Linschoten plaatsvond, streden de beste springers uit het De Samenwerking-klassement om de titel Hollands kampioen. In de wedstrijd werden 7 Persoonlijke records gesprongen en werd het Hollands meisjes record verbeterd.

Uiteindelijk werden in de 4 categorieën de klassementsleiders ook de winnaars. Ruim voor aanvang van de wedstrijd was het erg gezellig. Zangkoor Sterk Spul uit Linschoten verzorgde een concert en bij aanvang van de wedstrijd het Wilhelmus. Mede hierdoor was het bij aanvang van de wedstrijd lekker druk en zat de sfeer er goed in. Naar schatting 750 bezoekers zagen dat de favorieten de verwachtingen waar wisten te maken.

Bij de Senioren won titelverdediger en 8-voudig winnaar Jaco de Groot (Woerden) met 20.77 het kampioenschap en de Bronzen Springer, nadat hij zich als tweede voor de finale geplaatst had. Oud kampioen Rian Baas (Oudewater) sprong 19.84 en werd daarmee tweede. Maik Backx (Haastrecht) kwam met 19.63 heel dicht bij zijn PR en eindigde op nummer 3.

Bij de Damescategorie sprong 5-voudig kampioene Dymphie van Rooijen (Harmelen) 17.11 in de voorronde. In de finale wist ze dit niet meer te verbeteren maar de afstand was ver genoeg om het 6de kampioenschap veilig te stellen. De nummer 2 werd Fabiënne Overbeek (Benschop) die met 15.55 het Hollands Meisjes record en schansrecord verbeterde. Kimberly Engelhard (Gouda) werd derde met 14.89.

Bij de Junioren was het echt spannend; Job den Hollander (Benschop) verbeterde met een afstand van 18.52 meter zijn persoonlijk record met 1.58 meter, met een werkelijk prachtige sprong. Hij werd daarmee verrassend tweede achter de kampioen Ricardo Faaij (Haastrecht) die 18.79 sprong. Nummer 3 werd Paul van Meijeren (Zegveld) die zijn afstand 18.32 al in de eerste ronde neerzette.

Bij de jongens was het de meest spannende wedstrijd. In de voorronde was het verschil tussen nummer één en drie slechts 7 cm. Reinier Overbeek, (Benschop) won uiteindelijk met 17.82 die hij pas in de finale sprong. Bas van Leeuwen (Woerden) sprong 17.34 en wurmde zich naar nummer twee, één cm boven Gerwin Kastelein (Zegveld) die 17.33 sprong. Het Persoonlijk record van titelverdediger Jelle Timmerman, (Linschoten) 17.29 was net niet genoeg om in de medailles te springen.