2004-08-04 16:46

Alleen Aart de With houdt de eer hoog

IT HEIDENSKIP – De springers van de polsstokbond Holland zijn bij de jaarlijkse Nederlandse Fierljep Manifestatie in het Friese It Heidenskip niet tot opzienbarende verrichtingen gekomen.

Uit de Goudsche Courant van 4 augustus 2004

Alleen Aart de With hield bij de veteranen de Hollandse eer hoog en werd tweede met een afstand van 16.42 meter. Winnaar werd Johan Oldewarris met 16.60 meter.

Bij de senioren was Erik Bos uit Waarder met een sprong van 16.42 meter de beste Hollander. Winnaar werd Klaas Haanstra uit Workum met 17.68 meter gevolgd door Rients van der Wal met 17.50 meter. De Hollandse klassementsleider Pieter Verweij eindigde als achtste met 15.32 meter.

Bij de junioren reikte Jochem Faasen uit Woerden van de Hollandse afvaardiging het hoogst. Hij werd vijfde met 16.30 meter hetgeen voor Faasen een nieuw persoonlijk record betekende. Winnaar werd de talentvolle Fries Hannes Scherjon met 17.90 meter gevolgd door Anne Galama, die met 17.26 meter eveneens een nieuw pr sprong.

Corne Spruit was de beste Hollander in de rubriek jongens. De springer uit Snelrewaard kwam tot een afstand van 14.27 meter. Zijn broer Christiaan, leider in het puntenklassement, werd twaalfde. Winnaar in de jongensrubriek werd Albert P. Sikkema met een nieuw persoonlijk record van 15.30 meter.

Geen enkele Hollandse dame bereikte de finale. Die werd louter een Friese aangelegenheid met Jantine de Vreeze-Van der Wal als duidelijke winnares met een prima afstand van 14.44 meter.

Zaterdagavond wordt er vanaf halfzeven gesprongen in Linschoten. De organisatie is in handen van de polsstokclub De Vlist.