2017-05-14 23:37

Weinig topsprongen bij Rabobank Krimpenerwaard Bokaal

Tussen de buien door werd er gezellig gesprongen op de Vlister-schansen. In vrijwel alle categorieën wisten de springers geen topniveau te bereiken, mogelijk veroorzaakt door een straffe tegenwind.

De seniorenstrijd leverde de gebroeders Rian en Arno Baas (Oudewater) als winnaars op. Arno ging met 17.31m lange tijd aan de leiding tot dat Rian met 18.35m hem voorbij sprong. De thuisfavorieten konden de traingingsarbeid niet omzetten in resultaten. Verrassing was Theo van Kooten (Haastrecht) die met een prachtige 17.57m een finaleplaats afdwong. Uiteindelijk was het Rian Baas die uit handen van Nicole Neven, de Rabobank Krimpenerwaard Bokaal mocht ontvangen.

De dames van Vlist, Kimberly Engelhard en Julia van Eijk (beiden Haastrecht), konden niet voorkomen dat Dymphie van Rooijen (Harmelen) met 14.87m de bokaal won. Fabiënne Overbeek (Benschop) wist zich naar een tweede plaats te springen. Echter kwam ze met haar 14.06 meter nog bijna een meter te kort.

Ricardo Faaij (Haastrecht) besliste met 16.53m de juniorenstrijd in zijn voordeel, net voor Bas van Leeuwen (Woerden) 16.45m.

Bij de jongens topklasse werd als enige categorie uitstekend gesprongen. Favoriet Reinier Overbeek sprong 17.53m, maar kreeg stevige tegenstand van drie relatieve nieuwkomers: Chris Anker (16.94m), Corne de Regt (16.32m) en Dennis van Jaarsveld (15.67m) verbeterden alle drie hun persoonlijke record. Van Jaarsveld (Benschop) deed dit zelfs tot tweemaal toe in deze wedstrijd.

In de tweede klasse-wedstrijd sprongen de thuisspringers van polsstokclub de Vlist een stuk beter. Vanuit de verschillende groepen waren onder andere Annemarie van Schaik, Lucas van Eijk, Ruben van Eijk en Mark van der Horst de winnaars. Dinsdag 16 mei en woensdag 17 mei zijn de volgende wedstrijden op de Vlisterschansen , U bent van harte welkom om 19.00 uur. Op zaterdag zal er gesprongen worden in Polsbroekerdam.